Voordelen voor MKB

Welke voordelen en vergoedingen heeft u als werkgever?

Het belangrijkste voordeel is dat u een gemotiveerde werknemer in dienst krijgt. Werkgevers die ervaring hebben met mensen met een beperking spreken vaak over het positieve effect op de onderlinge sociale omgang. Er zijn ook financiële voordelen en vergoedingen. De jobcoach kan u hierbij helpen.

U hoeft niet alles zelf uit te zoeken

Een jobcoach ondersteunt de verknemer en werkgever. De jobcoach zorgt voor extra ondersteuning van zowel werkgever als werknemer op de werkvloer. Ook biedt de jobcoach de werkgever ondersteuning bij het uitzoeken van mogelijke vergoedingen.

U betaald minder loon als uw werknemer minder presteert

Presteert uw werknemer door zijn ziekte of handicap aantoonbaar minder in tempo. Dan kunt u in veel gevallen gebruik maken van loondispensatie. Voor een werknemer met een beperking hoeft u minder sociale premie te betalen. Bij een jonggehandicapte werknemer krijgt u zelfs nog een extra korting.

Als u twijfelt; proefplaatsing

Als u zeker wilt weten of uw nieuwe medewerker het werk aankan kunt u een proefplaatsing afspreken: voor een specifieke periode bekijkt u hoe het gaat. Een uitkering wordt in die periode doorbetaald. Met een proefplaatsing kunnen werkgever en werknemer aan elkaar wennen en de competenties leren kennen.

Vergoeding van extra kosten op de werkplaats

Het kan zijn dat uw werknemer bepaalde aanpassingen nodig heeft, bijvoorbeeld een aangepast toilet of een aangepaste machine. Ook kan er sprake zijn van extra begeleiding door andere medewerkers. Voor deze extra kosten kan de werkgever een extra vergoeding krijgen.

Ondersteuning op de werkvloer

Hiernaast ondersteunt de jobcoach bij de werkzaamheden op de werkvloer. Vaak wordt een collega gevraagd om de werknemer extra te ondersteunen, als een soort mentor op de werkvloer. Hierover worden individuele afspraken gemaakt met de manager.

Indien u graag gemotiveerde medewerkers in uw bedrijf wilt opnemen, die worden opgeleid tot niveau 1 of 2 door Motorcycle Support Nederland (u hoeft deze tijdrovende taak dus niet op zich te nemen), of bent u op andere wijze geïnteresseerd in een samenwerking neem dan gerust contact op.

Zo draagt u ook nog eens een steentje bij aan onze maatschappij.

Geïnteresseerd in een werkplek of meer informatie? Bel dan: 06-51861585 of e-mail en maak direct een afspraak voor een gesprek.